Maak een

Bochtentraining

Je geniet van het motorrijden, maar de bochtentechniek kan naar jouw mening nog wel wat beter en vloeiender. Of je een beginner bent of al meer ervaring hebt met motorrijden, dat maakt voor deze training niets uit. De bochtentraining gaat over het rijden van bochten op de openbare weg. Dit kunnen veel verschillende bochten zijn, zoals haarspeldbochten, lange doordraaibochten, bochten met een nabocht of een mooie slingerweg met veel bochten.

De snelheid waarmee je rijdt is daarom niet zo belangrijk. Het gaat erom dat je de techniek goed leert en veilig door de bochten rijdt. Als de basis goed is komt snelheid (als je dit wil) vanzelf wel.
Deze training is toegankelijk voor zowel dames als heren. De oefen locatie is het mooie Limburgse heuvelland.

De dag begint met koffie of thee, voorstellen en daarna starten we met de theorie van het rijden van bochten. Wat moet je doen en vooral waarom is het verstandig om dat te doen. Aan bod komt o.a. het gebruik van je remmen, de plaats op de weg die je moet innemen, kijkgedrag etc.

Vervolgens zullen we met behulp van wat oefeningen het rijden van bochten en het gebruik van je remmen in de praktijk brengen. Na wat oefeningen trekken we het Heuvelland in naar ons lunchadres. Hier kan de instructeur al eens achter je rijden en zien hoe je de technieken toepast en of je de goede posities kiest in combinatie met de juiste snelheid. Tijdens de lunch zullen we de rit evalueren en je verbeterpunten geven.
Na de lunch rijden we gezamenlijk een route met aardig wat bochten en brengen we het geleerde in de praktijk op de openbare weg. Om je direct van nuttige informatie, tips en trics te voorzien krijg je een portofoon en een “oortje” in bruikleen. Hiermee staat de instructeur in directe verbinding met jou.

Aan het einde van deze gezellige en instructieve dag weet je vrijwel alles over het veilig rijden van bochten. En, niet onbelangrijk, je kunt het geleerde ook in de praktijk brengen. Uiteraard kun je tijdens deze dag ook allerhande vragen stellen over het motorrijden.

Deze dag duurt 7 uur en kost inclusief lunch € 299,-.

Er kunnen maximaal 2 personen deelnemen aan deze dag.

De kosten zijn dan € 225,- per persoon.

We beginnen om 9 uur en de training duurt tot 16 uur.
 

Wil je meer weten over bochtentraining of heb je hier interesse in? Neem dan gerust contact op.